مقالات

اصفهان/برگزاری نشست علمی پژوهشی «سیاست قرآن در برابر مذاکره»

به مناسبت هفته پژوهش نشست علمی پژوهشی با موضوع «سیاست قرآن در برابر مذاکره» با سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمود رضا قاسمی استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علم و صنعت ایران در سامانه سیما با شرکت مدارس گروه یاس متشکل از مدارس علمیه فریدن، درچه، سپاهان شهر، یزدانشهر، اردستان، گلدشت، زهرائیه نجف‌آباد و دانشگاه آزاد اسلامی واحد فریدن مورخ 99/9/27 برگزار شد.

قاسمی در ابتدا با ارائه فایل صوت بیانات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) به مفهوم مذاکره در سخنان ایشان اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس آیات قرآن هرگاه دشمن از در صلح وارد شد، می‌توان با آن‌ها از در صلح وارد شد. در آیه 61 انفال می‌فرماید: و اگر دشمنان به صلح گرایند، تو هم به صلح گراى و بر خدا توکل کن. بر اساس مبانی قرآن اصل مذاکره با دشمن محل اشکال نیست، اما این مسئله با شروطی همراه است که شامل: عدم خوف از خیانت، عدم خدعه دشمنان و مراقبت از توطئه نهفته آنان است.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: در صورتی مذاکره معنا دارد که عزت اسلام و مسلمین بر اساس آیات قران حفظ شود. در زمان پیامبر چند صلح توسط پیامبر (صلی‌الله علیه واله و سلم) با مشرکین انجام شد ازجمله صلح حدیبیه که در سوره‌ی فتح به آن اشاره‌شده است این صلح بنا بود 10 سال ادامه داشته باشد که مشرکین بعد از 2 سال آن را نقض کردند ، که در این صلح عزت اسلام و مسلمین فراهم می‌شد.

ایشان در ادامه‌ی مباحث خود به‌ضرورت قطع پیوند و صلح‌نامه بنا به آیات 57 و 58 سوره‌ی انفال پرداخت و تأکید کرد: زمانی دشمنان عهد ندارند یا عهد شکستند یا ترس از شکستن عهد وجود دارد بر مسلمین واجب است با آن‌ها مقابله کرده و یک‌طرفه بر عهد خود نمانند و با آن‌ها قتال کنند.

وی در پایان بر مبنای آیات و سیره‌ی پیامبر (صلی‌الله علیه واله و سلم) گفت: مذاکره با آمریکا برای ما عزتمند نیست و این مسئله از عهدشکنی آن‌ها و عمل نکردن به مفاد مذاکره مشخص است مخصوصاً اینکه امریکا حتی در ارائه متن مذاکره با ایران خدعه کرده است متنی که در دست مردم ایران است با متنی که در دست خودشان است متفاوت است و این نشان از خدعه‌ی آن‌هاست.

منبع: معاونت پژوهشی حوزه علمیه خواهران کشور

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا